Pila Pub & Kultur

Pila Pub & Kultur

Søker du en pub og kafe med en beliggenhet utenom det vanlige, må du sette snuten i retning Senja og yttersiden av øya. Her vil du finne Pila Pub & Kultur som hver lørdag inviterer til åpen kafe med enkle lunsjretter og de nydeligste kaker. Pila Pub & Kultur holder til i et av Senjas eldste hus, et bindingsverkshus fra midten av 1700-tallet. Her finner du en unik og lun atmosfære, med et stort ildsted som varmekilde på kalde vinterkvelder. Bygget, som i dag huser den eneste kafeen på yttersiden av øya, har en lang historie og gjennom årene har bygget huset både fogd, biskop og militært personell. Som man kan forvente lagt ut i havgapet, langt borte fra bakerier og butikker, er alt selvsagt hjemmelaget. Kafeen ligger perfekt til for alle som har kjørt Nasjonal Turistvei og gir en muligheten til å slå av en prat med lokalbefolkningen ytterst på Norges nest største øy. Hos Pila Pub & Kultur serveres god mat laget av friske råvarer fra bunnen av i kaféenes kjøkken, kaker og bakverk etter egne oppskrifter, friske salater, varmretter og påsmurt mat med god drikke til. Foruten nydelig filterkaffe kan du nyte kaffedrikker laget på espresso fra Italia, og som vi alle vet er det ikke noe som smaker bedre til fersk, hjemmelaget mat, enn nytraktet kaffe.

 

Pub

Hver fredag- og lørdag kveld åpner Pila Pub & Kultur for alle som søker en koselig kveld i godt selskap. Puben har alle rettigheter og det serveres også enkle varmretter for dem som ønsker. Hver andre uke er det quiz og en gang i måneden er det konsert med lokale band.

 

God og ærlig mat

Hos Pila Pub & Kultur ønsker de virkelig å gi sine gjester noe mer enn en mett mage. Mulig det er beliggenheten, mulig det er den hyggelige betjeningen, eller de fastboende som alltid har en god historie på lager, uansett, Pila Pub & Kultur er mer enn bare en kafe og pub. Det er den perfekte plassen å ta seg en pause og unne seg litt god mat og drikke i en lun atmosfære langt borte fra byens mas og kjas. Dette er en pub og kafe som drives med hjertet og alle blir like godt tatt imot.

 

Kaffe og vin i fokus

Noe uventet etter en lang kjøretur på en øy langt ute i havgapet, er det enorme utvalget av kaffesorter som man finner hos Pila Pub & Kultur. Her lages det kaffe med hjerte og sjel og man finner en rekke spennende varianter man ellers bare ville forvente å kunne finne i tigerstaden.  Med en manuelle Strietman espressomaskin trakter de ansatte de herligste kopper med sort gull til sine besøkende. Dette er en tro opplevelse for en kaffeelsker. Aldri før har en mørk quintetta fra Kenya smakt bedre enn når den serveres med en stort smil og utsikt over nordishavet.

Utvalget av vin er like oppsiktsvekkende som kaffeutvalget og det at man har valgt å fokusert på undervurderte vinregioner som Beaujolais og Muscadet, gjør at man blir presenterer nye, unge produsenter som lager fersk vin i synkronisering med naturlige prosesser.

På tilbud er flere rene, friske og drikkbare viner som er perfekt matchet til deres rustikke matretter inspirert av det norske kjøkkenet.

Som om ikke kaffe og vin av ypperste kvalitet var nok, har de også et lite utvalg av håndlagde brennevin på menyen. Lokalprodusert gin som serveres med lokal lyng er så absolutt å anbefale.

 

Senja har mye å by på og alle som ikke har besøkt den vakre øya bør ta turen utover, og det at man finner en kafe og pub som Pila Pub & Kultur her ute i havgapet er bare prikken over i-en på en ellers flott reise.